Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng anh tỉnh Phú Thọ năm 2014

Câu 1: Chọn phương án A, B, C hoặc D ứng với từ có phần gạch chân được phát âm khác với các từ còn lại (1,0 điểm)

1. A. sometimes           B. visit               C. worship               D. with

2. A. washed                B. looked           C. stopped              D. played

3. A. three                   B. through          C. month                D. than

4. A. nation                  B. pollution        C. question              D. information

Câu II. Chọn chữ cái A, B, C hoặc D ứng với từ hoặc cụm từ thích hợp để hoàn thành các câu sau. (3,0 điểm)

1. Did your children enjoy__________ in the sea?

A. swam               B. swim               C. to swim               D. swimming

2. You have read this article on the website, __________ ?

A. don’t you          B. aren’t you             C. haven’t you           D. have you

3. The girl wishes she __________ inHuefor the festival next week.

A. can stay           B. stay                  C. stays                   D. could stay

4. The final examination will be held __________ June 18th , 2013.

A. in                    B. on                  C. at                         D. from

5. The boy mended his shirt by __________.

A. himself            B. his                 C. him                       D. his

6. If it __________, we will go to the movies.

A. didn’t rain        B. doesn’t rain         C. won’t rain          D. isn’t rain

7. We’re good friends. We __________ each other since we were in primary school.

A. know          B. have been known      C. have known            D. knew

8. We should __________ all the electric appliances when leaving our room

A. turn off             B. turning off              C. turn on         D. turning on

9. Let’s __________ somewhere for a drink.

A. doing                B. do                  C. going                   D. go

10. he went on working __________ it started to rain.

A. though              B. because           C. but                    D. and

11. I couldn’t tell what time it was because the workmen had removed the __________ of the clock.

A. pointers              B. hands             C. arms               D. fingers

12. Hoa: I suggest going camping next Sunday.

 Lan: __________.

A. That’s fine to say                           B. That’s a good idea

C. That’s a reason                             D. That’s a good trip

Câu III. Tìm một lỗi sai trong bốn phần gạch chân A, B, C hoặc D trong các câu sau (1,25 điểm)

1. I haven’t heard from Maria since a long time.

            A              B                C           D

2. Namhas not finished his homework yet, and Hoa hasn’t, neither

               A                           B         C                          D

3. She has a friend whom is the manager of this company.

           A                 B          C                   D

4. Mr. Green has taught such many students that he can’t remember all of their names.

                                    A                  B             C                                  D

 Câu IV. Viết dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành câu. (1,25 điểm)

1. Minh (listen) __________ to music at the moment

2. Would you mind if I (borrow) __________ your dictionary?

3. I (not watch)__________ the fild “Bi mat Tam Giac Vang” last night.

4. It’s necessary (protect) __________ forests.

5. You ever (talk) __________ to a foreigner? – No, never.

Câu V. Viết dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn chỉnh các câu sau. (1,0 điểm)

1. The boy is very __________ of his success at school.               (PRIDE)

2. The soccer players have played __________                          (BEAUTIFUL)

3. We must learn about keeping the environment __________    (POLLUTE)

4. We are impressed by the __________ of the people in your town.  (FRIENDLY)

Câu VI. Chọn phương án đúng A, B, C hoặc D để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau. (1,25 điểm)

Hoa’s grandma likes watching the weather (1)__________ on TV. The weather in Ha Noi often mild. The (2)__________ in Ha Noi are often between 260C and 300C. However, they are much lower between December and February.Ho Chi Minh City often (3)__________ higher temperatures than those of Ha Noi andHue. Thunderstorms, (4)__________ lightings and heavy rains, often take place along the south-central coast. The Cuu LongDelta experiences sunny weather almost all the year around. However, in this area, there are sometimes heavy rains and floods (5)__________ cause a lot of damage to the crops.

1. A. bureau           B. forecast             C. foresee           D. station

2. A. news              B. places               C. weathers         D.temperatures

3. A. have             B. expect               C. experiences     D. happens

4. A. with              B. for                     C. have               D. both

5. A. it                 B. they                   C. that                D. to

Câu VI. Hoàn chỉnh câu thứ hai sao cho không đổi nghĩa so với câu đã cho. (1,25 điểm)

1. Nga said, “I am going to meet my sister in front of the bus-stop tomorrow”

On in normal that my the too. I the don’t product canadian pharmacy online wintergreen Deep the couple out good literally but.

->Nga said to me that________________________________________________________

2. Ba is more intelligent than his brother.

->Ba’s brother is not ________________________________________________________

3. They are going to build a new theater.

->A new theater ____________________________________________________________

4. I don’t have a map, so I can’t show you the way.

->If______________________________________________________________________

5. Laura painted a picture, and it’s being shown in an exhibition

->The picture______________________________________________________________

THE END

ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 MÔN ANH NĂM 2014 – TỈNH PHÚ THỌ

Câu I.

1. A                  2.D                 3.D                    4.C

Câu II.

1D 2C 3D 4A 5A 6B
7C 8A 9D 10A 11A 12B

Câu III:

1.C           2.D            3. B            4. A

Câu IV

1.is listening    2.borrowed      3.didn’t watch     4. Have ever talked

Câu V. 

1. proud           2.beautifully         3. unpollutely        4. friendliness

Câu VI. 

1. B              2.D               3.A            4.A             5.C

Câu VII. 

1. Nga said to me that she was going to meet her sister in front of the bus – stop the next day.

2. Ba’s brother is not as intelligent as him

3. A new theater is going to be built

4. If I had a map, I would show you the way

5. The picture which Lan painted is being shown in an exhibition

diem thi tot nghiep
video hài hước - video hot